Britanski parlament bio je meta hakerskog napada u kojemu su nepoznati napadači pokušali pristupiti stotinama elektroničkih adresa zastupnika, pomoćnika i osoblja. Sigurnosne službe onemogućile su pristup svima koji se nalaze izvan Westminstera kako bi osigurale mrežu.

"U Parlamentu je otkriven neovlašten pokušaj pristupa adresama korisnika", rekao je glasnogovornik parlamenta Independentu.

"Nastavljamo istraživati ovaj incident i poduzet ćemo sve potrebne mjere kako bismo osigurali računalnu mrežu. Imamo sustave kojima ćemo zaštiti računa osoblja i korisnika i osigurati naš sustav", kaže on.
Ruski hakeri prodavali ukradene podatke

Hakerski napad na računalnu mrežu britanskog parlamenta dogodio se samo nekoliko dana nakon što su ruski hakeri pokušali prodati lozinke britanskih ministara, veleposlanika i policijskih dužnosnika.

Dva ukradena popisa podataka sadržavala su podatke s lozinkama oko tisuću zastupnika i osoblja britanskog parlamenta, 7.000 zaposlenika policije i više od 1.000 službenika ministarstva vanjskih poslova. Vjeruje se kako su ove informacije ukradene s mreža poput LinkedIn-a, MySpacea i sličnih manjih stranica.