Hakeri mogu uzeti kopije otisaka prstiju koji se koriste za otključavanje Samsungovog pametnog telefona Galaxy S5, tvrde stručnjaci za zaštitu.

Pogreška u Android sustavu omogućuje krađu osobnih informacija koje kasnije mogu biti korištene u razne svrhe, tvrde stručnjaci iz tvrtke FireEye.

I ostali mobilni telefoni koji koriste operativni sustav Android također bi mogli biti ugroženi ovom prijetnjom.

Koliko je ozbiljna ova situacija pokazuje i priopćenje Samsunga koji je nakon ovog istraživanja objavio da sigurnost klijenata smatra svojim prioritetom te da će istražiti o čemu se radi u ovom konkretnom slučaju, prenosi N1.

Android telefoni informacije o otisku prsta spremaju u takozvanu 'Povjerljivu zonu', ali ovo istraživanje pokazalo je da je moguće uhvatiti ovu identifikacijsku oznaku prije nego se spremi u sigurno područje.

Rezultati ovog istraživanja pokazali su da je na ovakav način krađe otiska prstiju najosjetlljviji upravo Samsung S5, navodi N1.

Na ovaj način hakeri mogu lažirati 'lock screen' tako da žrtve misle da otključavaju telefon, a da zapravo autoriziraju neki oblik plaćanja, piše BBC. (bljesak.info)