Derbi Dinama i Hajduka nije odigran. Zbog crnih lista HNS-a, odnosno zabrane ulaska na stadion dijelu navijača, Torcida je vratila karte i krenula natrag u Split, a igrači Hajduka su se solidarizirali! U 20.30 neslužbeno je najavljen svečani doček nogometašima u Splitu.

Naime, gostujući navijači saznali su da ih je 50-ak na HNS-ovoj crnoj listi i ne može ući na stadion, pa su se solidarizirali s njima. Splitski dio Torcide je već autobusima otišao u svoj grad, a dio Hajdukovih simpatizera koji dolazi iz Zagreba se zaputio prema centru grada.

Igrači Hajduka solidarizirali su se s navijačima i odbili su izaći na teren. Osječki sudac Ante Vučemilović zajedno sa svojim pomoćnicima je nešto iza 15 sati izveo na travnjak maksimirskog stadiona početnu jedanaestoricu Dinama, te nakon desetak minuta označio početak i kraj dvoboja kad je postalo jasno da Hajdukovi igrači ne planiraju iodigrati ovu utakmicu.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić najavio je da će splitski klub uskoro izdati priopćenje sa svojim razlozima za ovaj potez, na kojemu brojni simpatizeri Hajduka na službenom Facebook profilu gotovo jednoglasno čestitaju upravi svog kluba.

Tako su nogometaši Dinama umjesto derbija odradili trening.