Sedam službenih utakmica, sedam uzastopnih pobjeda. Manchester City pod vodstvom Pepa Guardiole gazi sve pred sobom, a navijači ne pamte kada je njihov klub tako dominantno otvorio neku sezonu. Igraju napadački nogomet, zabijaju golove, ostvaruju pobjede, ali šef nije zadovoljan. No, Guardiola nikada nije zadovoljan.

Na poslu je od jutra do mraka

Otkako je preuzeo City, engleski prvoligaš prošao je kroz nekoliko faza promjena. Pep je iz svlačionice izbacio brzu prehranu, pokazao je igračima tko je gazda, potjerao je legendu kluba Joea Harta, a ono što malo tko zna Španjolac radi od jutra do mraka. Njegov radni dan traje 12 sati. Nakon svake utakmice kreće priprema za onu sljedeću i tako unedogled.

"Pobjedu slavimo dva, tri sata, a nakon toga vraćamo se na posao i zadatak koji je pred nama. Ne razmišljam o odigranim utakmicama, mene samo zanima kakvi su napadači Bournemoutha, koje su im slabosti i kako igrati protiv njih", rekao je Guardiola u najavi utakmice s Bournemouthom.

Guardiola: Zašto volim ovaj posao?

Bivši trener Barcelone i Bayerna usporedio je englesku s njemačkom i španjolskom ligom.

"Stvar je u tome što u Premier ligi nema jednostavnih utakmica i lakih protivnika. Svi ti prijete i svi su opasni. Nitko ti ne može garantirati da ćeš pobijediti, sve je na tebi. I zato volim ovaj posao", zaključio je.