Gripa kosi i najmlađe. Jučer su u splitsku bolnicu dovedene dvije bebe bez znakova života.

Kod ženskog dojenčeta od četiri mjeseca izoliran je virus B gripe, no predstojnik Klinike za pedijatriju dr. Marijan Saraga kaže da se uzrok smrti može utvrditi tek obdukcijom, kao i da djeca u toj dobi mogu imati tzv. smrt u kolijevci, kada zaspu, a ne probude se.

Curica večer prije nije imala nikakve znakove bolesti, a ujutro su roditelji spazili da nešto nije u redu kada su je pokušali probuditi. Odmah su se javili Hitnoj pomoći koja im je dala instrukcije za oživljavanje. Reanimirali su je i na putu do bolnice, kao i po dolasku u splitski KBC, no bez uspjeha. Nakon sat vremena konstatirana je smrt, prenosi Index hr.

U nedjelju ujutro oko 6 sati na Hitni kirurški dovedeno je i dojenče od četiri i pol mjeseca bez znakova života. Navodno je i kod njega utvrđen virus gripe, no to nam ravnatelj KBC-a dr. Ivo Jurić nije mogao potvrditi.

Dr. Jurić kaže da će se sve ispitati.

Dr. Jasna Ninčević, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, nije upoznata s ovim novim slučajevima. U Splitu je dosad zabilježeno šest slučajeva smrti od gripe, u cijeloj Hrvatskoj umro je 11 ljudi.