U Grčkoj je izdan nalog za uhićenje predsjednika nogometnog kluba PAOK-a Ivana Savvidisa, nakon što je ovaj s pištoljem oko pasa ušetao na travnjak na vrijeme utakmice i počeo tjerati svoje igrače u svlačionicu.

Podsjetimo, PAOK-u je poništen pobjednički pogodak u derbiju protiv AEK-a, zbog čega je Savvidis poludio, te s pištoljem oko pasa ušao na travnjak i tražio od svojih igrača da napuste susret. Pritom je, kako se navodi u grčkim medijima, vikao sucu Giorgosu Kominosu da je gotov, a napao je i sportskog direktora AEK-a Vasilisa Dimitriadisa.

Sudac Kominos najprije je priznao pogodak u 90. minuti utakmice za 1:0, a potom ga je (nakon nekoliko minuta) poništio. To je razljutilo gazdu PAOK-a.

Kominos je nakon susreta ipak priznao pogodak, ali utakmica se i dalje vodi kao nedovršna, jer su igrači AEK-a, nakon što je Savvidis uletio na travnjak, otišli u svlačionicu i odbili se vratiti zbog straha za svoju sigurnost. Naime, svi su vidjeli pištolj koji je Savvidis imao oko struka.

Grčka vlada ozbiljno razmišlja o suspendiranju grčkog prvenstva do daljnjega, dok je ministar unutarnjih poslova Panos Skourletis dao do znanja što slijedi.

"Ne treba previše pričati o tome što se dogodilo, nego reagirait. Scene koje su obišle svijet naštetile su grčkom nogometu. Ulazak s pištoljem na travnjak je neprihvatljivo i neće se tolerirati. Poduzet ćemo drastične mjere u ovom slučaju".

Zakazan je susret zamjenika ministra sporta Giorgosa Vasiliadisa i grčkog premijera Alexisa Tsiprasa. Vjeruje se da će na tom sastanku pasti odluka što će biti s grčkim prvenstvom do kraja.

Ivan Ignatjevič Savvidis rođen je 1959. godine u tadašnjoj sovjetskoj republici Gruziji. Prema Forbsu težak je 750 milijuna dolara i zauzima 30. mjesto najbogatijih Rusa. Vlasnik je najveće ruske duhanske tvrtke "Donskoj Tabak" koja godišnje proizvodi 30 milijardi cigareta.

PAOK je kupio 2012. godine kada je klub bio u bankrotu i to za 11 milijuna eura. U Solunu je kupio i lokalnu televiziju i tri dnevna lista, brojna velika skladišta, tvornicu duhana, tvornicu mineralne vode, "Macedonia Palace", jedan od najluksuznijih hotela u tom dijelu Europe, kao i nekoliko turističkih naselja.