Na blagdan Svih svetih 1. studenog 2017. u župi Gračac održana je sveta misa u 9 sati. Svake godine se na ovaj blagdan crkva ispuni župljanima koji su se došli pomoliti i izraziti počast žrtvama domovinskog rata. Iako u poporilično manjem broju župljana, ni danas nije drugačije, piše Gračac.info

U 9 sati je započela je misa koju su predvodili fra Mato Topić i fra Miljenko Petričević. Na kraju mise obitelji poginulih župljana su uzeli upaljene svijeće i u koloni se zaputili do spomenika koji je podignut za žrtve II. svjetskog rata i rata od 1991. do 1995. iz župe Gračac gdje je fratar blagoslovio spomen-ploče i narod te završio svetu misu.

Tri su spomen-ploče. Na jednoj su ispisana imena žrtava II. svjetskog rata, na drugoj imena žrtava iz domovinskog rata, a na trećoj ploči je golubica koja simbolizira mir. Na ploči je isklesan i križ, kršćanski simbol vjere. Ispred ploča je stavljeno cvijeće, simbol ljubavi, i upaljene su svijeće, simbol nade. Kada god se zaustavite pred spomenikom, nek vam se ti simboli urežu u srce. Jer baš to nam nedostaje u današnjem svijetu. Malo vjere, ljubavi, nade i mira. I to je ono što bismo kao kršćani trebali širiti i čemu bismo trebali učiti našu djecu. Jer od mržnje nema ničega. Iz mržnje se rađa zlo, rat. Zato dođite na misu, pomolite se za pokojne, ali i za djecu svoju da idu pravim putem, da ih naučite pravom putu.Nek rata više ne bude.

Fotografije pogledajte ovdje