Dugo vremena je Google uživao status najdominantnije tražilice, no čini se kako mu je teško održavati tu prednost. Čovjek se nauči na udobnost kada je nedodirljiv, no onda kada ga se ugrozi, može reagirati panično i u strahu.

Upravo tako nešto se događa i Googleu. Kao prvo, Mozilla se sigurno „zamjerila" Googleu kada je odlučila da ga zamijeni Yahoo tražilicom. Taj potez je ostavio mali, ali značajan trag u Googleovom ukupnom udjelu na tržištu pretraživanja, piše Ictbusiness.info.

Ok, taj udio iznosi 75 posto i dalje je visok, no opet nije toliko dominantan kako je prije bio. Search Engine Land piše kako Google očajnički želi vratiti izgubljene korisnike natrag, te da to sve skupa izgleda dosta „očajno".

Google informira Firefox korisnike kako je lagano prebaciti se nazad na Google i to radi na taj način da se taj poziv ističe na vrhu stranice. Treba napomenuti kako je Google izgubio oko 4 posto udjela nakon što je Mozilla odlučila ubaciti Yahoo, pa se postavlja pitanje vrijedi li tih 4 posto baš toliko „ponižavanja".

Neki analitičari postavljaju pitanje što će se dogoditi ako, primjerice, Apple zamijeni Google sa Yahoo ili Bing? Čini se kako bi nastupila opća panika.