Googleova početna stranica nije se previše mijenjala od 1996. godine. Minimalistički izgled u kojem se na samom njenom centru nalazi tražilica postalo je dio identiteta kompanije i zato pomalo čudi što tome dolazi kraj. Naime, Google mijenja izgled početne stranice i to drastično u odnosu na ono što smo navikli.

Naime, situacija se promijenila, Google odavno nije samo internetska tražilica, on je dio jedne dalekosežnije priče, u kojoj se ne nalaze samo Gmail ili YouTube, posljednjih godina tu su i Google Now, News... Naravno, ne želi se to sve objediniti na početnu stranicu i prenatrpati je. Google ima jasan plan.

Dok će odlazak na Gmail i dalje biti moguć uz klik u desnom gornjem kutku zaslona, što je potpuno neupadljivo, na početnoj stranici uz samu će se tražilicu isticati Google Now, koji napokon dolazi i na desktop računala. Na mobilnima je više od dvije godine i pokazao se iznimno korisnim jer zahvaljujući naprednim algoritmima, prepoznaje potrebe korisnika pa mu ih zadovoljava, piše ICTbusiness.info.

Pod time se misli na prikaz vijesti koje ga zanimaju, kao i prikaz lokacija koje bi mu mogle biti od interesa, a to može biti neka kazališna predstava, film ili izložba... Ili, jednostavno, restoran nedaleko do mjesta gdje se korisnik trenutno nalazi,.

Nije bilo previše smisla sve to postavljati odmah na desktop računala. Odnosno, razmišljalo se ima li uopće ikakvog smisla, ali u vrijeme kad su ljudi spojeni na mrežu u svakom trenutku, gdje god bili, nije na odmet nuditi im "potpunu uslugu" baš svugdje. Zapravo, Microsoft je nešto slično postavio na Edge internetski preglednik, ali zaustavio se samo na medijskom sadržaju koji se "baca" pred korisnika onako kako je on zaželio.

Tako će biti i s Googleom, pred vama će stajati vijesti iz sfera vašeg interesa, ali će uz to biti i prikazane one koje se tiču osobno vas. Naravno, svi podaci koji su prikupljeni putem mmobilnog uređaja, preslikavat će se i na desktop - kao i obrnuto. Bit će zanimljivo vidjeti kako to izgleda, u svakom slučaju.