Kompanija Google lansirala je novu aplikaciju za dopisivanje Allo. Allo je dostupan za Android i iOS, a Google je aplikaciju najavio ranije ove godine na svojoj konferenciji.

Aplikacija Allo kombinira najbolje stvari od Google-a, a to su mogućnosti brzog pretraživanja koje su ovoga puta kombinirane s osobnim asistentom, prenosi The Guardian.

Na prvi pogled, Allo podsjeća na ostale aplikacije za dopisivanje poput Vibera i WhatsApp-a. Korisnici se prijavljuju sa svojim brojem mobilnog telefona, a potom aplikacija skenira vaše kontakte u potrazi za ljudima koji je koriste, prenosi Index.hr

Pored tekstualnih poruka, korisnici mogu razmjenjivati zvučne poruke, fotografije i lokaciju. Glavna prednost ove aplikacije je opcija "Smart Replies". Kroz razgovor, aplikacija će pratiti vaše odgovore na postavljena pitanja kako bi ih u budućnosti mogla sugerirati prije nego što krenete odgovarati.

Google je ovu opciju iskombinirao i s prepoznavanjem fotografije, pa će Allo moći sugerirati i odgovor na slike. Korisnici Allo-a moći će koristiti i Google Assistant, a Google napominje da je njihov Assistant i dalje u ranim fazama razvoja te da će postati napredniji s vremenom.

prvi.tv