Prema informacijama s portala Android Central, naziv Google Nexus za mobilne uređaje postaje stvar prošlosti. Šest godina nakon što su prvi modeli ugledali svjetlo dana, Google je spreman na osvježavanje branda.

Zanimljivo je kako do sada glasine vezane uz nadolazeće Nexus modele nisu sugerirale novi naziv, a za sada nije procurila ni kap informacija o tom što bi novi naziv mogao biti, prenosi Tportal.hr

Google Nexus linija je svoj ciklus počela HTC-ovim modelom Nexus One iz prosinca 2009. godine. Posljednji uređaji iz linije su Nexus 6P i Nexus 5X, koji su na tržište stigli lani. Google Nexus uređaje do sada su radili HTC, Samsung, LG i Huawei, a u Mountain Viewu nisu spremni odustati od ovih posebnih 'čistih' izdanja mobilnih uređaja.

Štoviše, prema svježim informacijama Nexus modeli bi mogli imati i neke ekskluzivne softverske mogućnosti, čime bi se posebno istaknuli u sad već golemoj konkurenciji.

Jesen bi trebala donijeti barem jedan novitet s Googleovim imenom, zvao se on Nexus ili ne. Na njemu bi se, naravno, trebao nalaziti Android 7.0 Nougat, a šuška se i o nekim tehničkim karakteristikama.