Ne tako davno VW je upao u velike probleme zbog varanja na eko testovima. Više manje se uspješno izvukao iz problema i nastavio tamo gdje je stao prije afere. Unatoč tome posljedice varanja na testovima na gotovo 11 milijuna automobila ostavile su trag. Međutim, hoće li, tj., može li novi Golf uspjeti izvući VW iz problema?
 
Golf 7

Za početak malo prošlosti, sadašnjosti i statistike.  Proizvodnja Golf 7mice započela je 2012. godine  i te iste godine prodano je, kako navodi Car sale statistika, ukupno 431.754 primjeraka. Dvije godine kasnije, tj., 2014. Golf je bio prvi najprodavaniji auto u Europi s ukupno 520.958 prodanih primjeraka. Iza njega je debelo zaostajala Fiesta i Clio. Nadalje, u prvom kvartalu 2016. VW je opet zasjeo na prvo mjesto po prodaji u Europi. Izgleda da problema za VW nema osim narušene slike u javnosti, poneke kazne i odštete koja košta nekoliko milijuna … milijardi eura. Prava sitnica. Vratimo se Golfu …
 
Povijest Golfa

VW se nakon posipanja pepelom odlučio na istraživanje i ulaganje u nešto od čega svakog pobornika oktana boli glava, električnih automobila. Kako bi popravio svoju sliku u javnosti i dokazao da zapravo brine o okolišu, VW je odlučio smanjiti emisije štetnih plinova koje imaju njegovi modeli, a jedan od navodnih predvodnika je novi Golf 8, barem prema riječima VW.  S druge strane, aktualna sedmica danas dolazi u nekoliko varijanti (pa čak i onoj električnoj!?), a kako stvari stoje ove godine će otići na plastičnu operaciju. Novi Golf koji bi trebao otići u proizvodnju bit će temeljen na aktualnom modelu, odnosno MQB platformi. Kako VW navodi, novi Golf će biti nešto ekonomičniji, štedljiviji i snažniji.
 
MQB platforma aktualnog Golfa

Sljedeće novosti koje Golf donosi su masa manja za nekoliko desetaka kilograma, manja visina i širina, a unutrašnjost će biti prostranija no što je sada. Tu je naravno i brdo nove tehnologije i inovacija koje će biti ugrađene u njega. Nadalje, što se tiče dizajna, VW će izgleda nastojati da Golf doživi evoluciju, a manje revoluciju po ovom pitanju. Ispod poklopca motora će se također dogoditi promjene u vidu ugradnje novog super ekonomičnog TDI motora koji će emitirati manje od 85 grama CO2 po kilometru. Na tržištu, osmica će se pojaviti kao kompakt, a kasnije u ostalim verzijama. Fotografije i cijena? Za sada se samo može nagađati kako će izgledati i koliko će koštati ali je za očekivati da će dizajn i dalje biti tipičan za Golf.
 
 Automobili.hr