Kako javlja BBC, pojavila se nova optužba na račun bivšeg predsjednika SAD-a, Georgea HW Busha starijeg.

Naime, jedna žena tvrdi kako je imala 16 godina kada ju je Bush stariji uhvatio za stražnjicu dok su pozirali za zajedničku fotografiju. Njezino ime je Rosyln Corrigan, i ona je već šesta žena koja je Busha starijeg optužila da ju je dirao na nepremjeren način u sličnim okolnostima.

Uhvatio je za stražnjicu dok su se fotografirali

Kako prenosi BBC, ona je za Time Magazine ispričala kako je Busha starijeg upoznala 2003. godine na sastanku službenika CIA-e u Texasu, gdje je radio njezin otac.

"Moja prva reakcija bila je potpuni šok, bila sam jako, jako zbunjena", rekla je prisjećajući se incidenta.  "Bila sam dijete", rekla je.

Bushev glasnogovornik je priznao je da je dirao nekoliko žena po stražnjici. 

Jim McGrath, Bushev glasnogovornik izjavio je za BBC kako bivši predsjednik "nema namjeru ikome svjesno naštetiti te kako se još jednom ispričava ikome koga je možda uvrijedio za vrijeme fotografiranja".

"Što bi tinejdžerica trebala reći bivšem predsjedniku?" 

Roslyn Corrigan je izjavila kako je do incidenta došlo kada su ona i njezina majka pozirale s predsjednikom za fotografiju. 

"Čim smo se namjestili za fotografiju, dok je fotograf odbrojavao 1-2-3, on je spustio ruke ispod mog struka do moje stražnjice i jako je stisnuo, što objašnjava zašto su mi na fotografiji usta širom otvorena", ispričala je djevojka koja se šokirala time što je predsjednik napravio.

Bush stariji tada je imao 79 godina. 

"Pitala sam se što se upravo dogodilo. Ništa nisam rekla. Što bi tinejdžerica trebala reći bivšem predsjedniku SAD-a: 'Hej, frajeru, ne bi me smio tako dirati'". zapitala se djevojka.

Krajem prošlog mjeseca, nekoliko žena optužilo je bivšeg predsjednika da ih je dirao na sličan način.