Danas baš svatko može postati viralna zvijezda na internetu. Najbolji primjer je pastir James Rebanks čija se obitelj čuvanjem ovaca bavi već nekoliko generacija. Postao je popularan fotografirajući predivne prizore s njegovih avantura u kojima nadzire više stotina ovaca pasmine Herdwick.

Čuvajući ih James svakodnevno na Twitteru objavljuje fotke pejzaža i zanimljivih događanja, a o njegovoj popularnosti govori i 45 tisuća sljedbenika na popularnom mikroblogerskom servisu, piše Jutarnji.hr.

- Počeo sam tweetati prije dvije godine. U početko je to bio samo eksperiment da vidim koliko je ljudi zainteresirano za ovaj posao. Ubrzo je postalo jasno kako ih ima mnogo - rekao je James.

Prije nego što je postao Twitter zvijezda punih se 15 godina bavio pisanjem novinskih članaka i poezijom. Jednog dana je shvatio kako su riječi i fotografije najbolji način da pastirski posao približi ljudima. Stavljajući objave na Twitteru uspio je u svojoj nakani.

- U vrlo sam kratko vrijeme skupio 44 tisuće sljedbenika, a posljednji video koji sam objavio prikupio je čak 600 tisuća pregleda - ističe James.

Pastirski je posao na engleskim visoravnima i poljima star između četiri i pet tisuća godina.