Dva puna autobusa iz Rame jutros su otišla u Mostar glasovati za "Bolju Hrvatsku"! Kako doznajemo dosta Ramaca otišao je i s privatnim automobilima. Dobili smo nekoliko fotografija uživo s terena, a ukoliko ih dobijemo još ovdje ćemo ih objaviti.
 
 
 


Velike gužve

Izuzetno velik interes za glasovanje u drugom krugu za predsjednika Hrvatske u Mostaru je izazvao ogromne gužve na nekoliko biračkih mjesta, a osobito na biračkom mjestu Osnovne škole 'Ilija Jakovljević'.

Na pet biračkih mjesta u ovoj školi od ranih jutarnjih sati vlada velika gužva. Mnogi birači su tek danas odlučili registrirati se i glasovati.
 
 


Žele promjenu na čelu Hrvatske

Naime, prema izbornom zakonu registraciju je moguće izvršiti do zatvaranja biračkih mjesta. Prema izjavama anketiranih građana svi oni očekuju promjene na čelu Republike Hrvatske, pa umjesto Ive Josipovića u predsjedničkoj fotelji žele vidjeti Kolindu Grabar Kitarović.

Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH nakon glasovanja izjavio je kako očekuje da će predizborna obećanja, kada su u pitanju Hrvati u BiH biti ispunjena i da će u budućnosti izborna pravila biti promijenjena tako da će građani moći glasati na više mjesta.

"Vjerujem da ćemo doći u poziciju da nikada više ovako nećemo glasovati na jednom mjestu i građani Mostara, HN kantona, Herceg-bosanske županije. Ako se već ovdje glasuje da se osjećamo kao ljudi. Ako to pravo imamo želimo glasati kao svaki drugi građanin Hrvatske. Mislim da će se to dogoditi već na idućim izborima“, rekao je Čović za N1.

Gužve posvuda

Hrvatski državljani s pravom glasa na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj, od sedam sati jutros u velikom broju pristižu i na biračko mjesto koje je otvoreno u zgradi ambasade Hrvatske u Sarajevu.

Prema riječima prvog tajnika u ambasadi Hrvatske u Sarajevu, Pere Bilušića, glasovanje se odvija bez problema.

"Protječe regularno, nema nikakvih problema. Imamo dosta birača koji su došli na biralište bez da su se prethodno registrirali tako da izdajemo potvrde i to ide svojim tijekom, normalno", kazao je Bilušić.

Osim birališta u Sarajevu, građani Hrvatske u BiH moći će, kako je kazao Bilušić, glasovati na još 14 biračkih mjesta.

"Sva biračka mjesta u BiH otvorena su jutros u 7 sati, ukupno 15 biračkih mjesta. Deset u Mostaru, dva u Sarajevu, dva u Tuzli i jedno u Banja Luci. Birališta će biti otvorena do 19 sati", kazao je Bilušić.

N1