Protekli vikend, subotu i nedjelju, proveli smo uživajući u prirodi na planini Draševo. U gostima smo imali kolege iz Ljubuškog, „Foto klub Fokus“, čiji smo članovi i mi odnedavno postali.

15-ak „Fokusara“ uživalo je u Bogom danoj ramskoj prirodi na jednoj od ljepših planina u Rami, na Draševu. Većini je ovo bio prvi posjet ramskom kraju i kako nam rekoše „dolaze ponovno na proljeće“.

Draševo je dio planine Raduše i nalazi se sjeverno od Jaklića na nadmorskoj visini od 1200 metara. Na odredištu su fotografi uživali trudeći se napraviti što kvalitetnije fotografije prirodnih ljepota. Fotografirajući razne motive, uživali su u ljepotama prirode i lovili što bolji kadar, sve za dobru fotografiju.

Na Draševu smo napravili foto šetnju do starih kuća u Jaklićkoj planini koje su sagrađene po starom načinu gradnje i još uvijek prkose vremenu te sada predstavljaju neku vrstu spomenika starim ljudima i njihovom načinu života  prilagođenom zahtjevima prirode. U planini smo u nedjelju zatekli i Etno skupinu „Čuvarice“ na snimanju spota za pjesmu „Opadaj lišće“. Iskoristili smo prigodu pa se zajedno fotografirali a „Čuvarice“ su gostima otpjevale nekoliko svojih pjesama. Nakon Jaklićke planine obišli smo i ostali dio Draševa.

"Od osnivanja Foto kluba svaka naša kolonija je sve bolja i bolja, a ova je daleko najbolja. Sve je nekako proteklo prebrzo i užurbano,  ali me je sve očaralo toliko da razmišljam o posebnom albumu „Jesen u Rami“ ili će fotografije nosit naziv u sebi. Sve fotografije su mi dobre, a bilo ih je preko 300. Ovom prilikom bih se htio zahvaliti našim domaćinima na gostoprimstvu i organizaciji boravka. Nadam se da ćemo im se uskoro odužiti lijepim izletom, druženjem i fotografiranjem ljubuškog krajolika i znamenitosti." - izjavio je za naš portal Perica Biško, jedan od najaktivnijih članova Foto kluba Fokus Ljubuški.

Vikend je maksimalno iskorišten u dobrom društvu i fotografiranju prirodnih ljepota. I kako drugačije završiti ovu foto priču nego citatom jednog fotografa koji, oduševljen ljepotom Rame, izjavi: „Raj na nebu, Rama na zemlji!“. Složili smo se odmah s njim!

U galeriji pogledajte tek mali dio fotografija s ovog izleta.

Pogledajte i ovaj Timelapse s Draševa, obratite pozornost na maglu. Uživajte!
 
 
Timelapse s Draševa

Rama 18.10.2015.g.

Posted by www.rama-prozor.info on 18. listopad 2015