Kao što je bilo i najavljeno, danas je u župi Presvetog Srca Isusova Prozor upriličena duhovna obnova. Središnja tema ove duhovne obnove bila je „Učitelju, koje  mi je dobro činiti da imam život vječni?“ (Mt 19, 16).

Gost predavač i voditelj bio je don Damir Stojić, salezijanac i poznati studentski kapelan grada Zagreba.

Program duhovne obnove započeo je u 11 sati u župnoj crkvi prvim razmatranjem i Euharistijskim klanjanjem pred Presvetim.

Tijekom prvoga razmatranja don Damir je na razumljiv i zanimljiv način predstavio središnju temu obnove kroz dvije točke i to: Odnos prema živome i osobnome Bogu te važnost Opraštanja.
 

Nakon objeda koji je za nazočne upriličen na dijelu trga dr. Josipa Stadlera i tijekom kojega je posluživao dio mladih, program je nastavljen ponovno u župnoj crkvi kada je tijekom drugoga razmatranja don Damir nazočnima progovorio o značenju i važnosti Blažene Djevice Marije, Nade i poticaju kako druge trebamo ljubiti Kristovom ljubavlju.

U poslijepodnevnim satima mladi su imali prigodu porazgovarati, odnosno postaviti pitanja don Damiru, a poslije toga uslijedilo je Pokorničko bogoslužje i mogućnost za sv. Ispovijed.

Program duhovne obnove završio je slavljem sv. Mise u 17 sati. Koncelebrirano euharistijsko slavlje uz suslavlje župnoga vikara vlč. Ivana Butuma predvodio je i tijekom njega propovijedao današnji dragi gost  don Damir Stojić. Nakon što je đakon Ljuban Zelenika navijestio tekst Markova evanđelja, nazočnima se u prigodnoj i nadahnutoj propovijedi obratio don Damir. Između ostaloga don Damir je progovorio o sreći, nesreći, radosti, strahu, vjeri, nadi ... odnosno o  Božjem planu spasenja. Prije završnog blagoslova i otpusta naroda predstavnici mladih župe Prozor, Andrija Dolić i Ana Topić don Damiru uručili su prigodne darove kojima su željeli predstaviti župu Prozor odnosno cijeli ramski kraj.

Riječi pozdrava, zahvale i poticaja izrekao je župnik vikar vlč. Ivan Butum.

Inače, ovaj događaj upriličen je tako što su mladi župe Prozor predvođeni župnim vikarom vlč. Ivanom Butumom uz dopuštenje i svekoliku pomoć župnika vlč. Stipe Kneževića, pozvali don Damira, koji  se odazvao i sa mladima, i onima koji se tako osjećaju, podjelio svoja promišljanja i svjedočenja.

Tijekom razmatranja, Klanjanja i slavlja sv. Mise prigodno pjevanje animirali su Mladi župe Prozor predvođeni s. Olgom Kikić, SMI. Pored đakona Ljubana Zelenike, duhovnoj obonovi nazočio je i dio bogoslova župe Prozor, te mladi kako onih iz župe Prozor tako i onih iz susjednih župa.
 


Tekst: Marinko Rumbočić

Foto: Mile Martinović