Kao i prethodnih godina, u organizaciji OŠ Marka Marulića Prozor i svesrdnu suradnju župe Presvetog Srca Isusova Prozor te uz pomoć Kulturno-sportskog centra Općine Prozor-Rama u srijedu, 19. listopada upriličena manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Sama svečanost upriličena je u holu same škole.

Program je započeo je obraćanjem malenih voditeljica - Glorije Antunović i Manuele Beljo te riječima pozdrava, zahvale i poticaja ravnatelja OŠ Marka Marulića Prozor gosp. Slavka Bilića.

Poslije toga uslijedio je obred blagoslova hrane kojega je predvodio župnik župe Prozor, vlč. Stipo Knežević. Nakon izricanja samoga blagoslova i riječi poticaja, župnik Stipo prošao je kroz okupljene i poškropio izložene radove, plodove i nazočne sudionike.

Program svečanosti nastavljen je tako što su nazočnima predstavili maleni gosti iz dječjeg vrtića „Ciciban“ sa prigodnom točkom, a nakon njih školski zbor Djeca Rame pod ravnanjem nastavnice Biljane Glibo izveo je pjesmu Prinosimo kruh.

U nastavku programa, učenici petoga razreda izrekli su riječi recitacije pod nazivom Kruh naš svagdašnji, a potom su djeca uz vjeroučiteljicu s. Olgu Kikić izveli pjesmu Moj Bog i ja.

Službeni dio programa završio je pjesmom Ovaj kruh i ovo vino u izvedbi školskog zbora Djeca Rame, zahvalnim i poticajnim govorom voditeljica koje su pozvali nazočne da pogledaju mala umjetnička djela, da ih kušaju i naravno da se prema njima odnose s poštovanjem.

Po završetku programa, uslijedilo je druženje nazočnih, kušanje slastica i plodova zemlje.

Ovom prigodom treba napomenuti, da su u ovoj manifestaciji sudjelovali predvođeni svojim učiteljima i nastavnicima osim učenika i učenica Središnje škole Prozor, te mališani iz prozorskog vrtića Ciciban.

Svakako treba još zahvaliti roditeljima, onima koji su osmislili, pripremali i realizirali ovu priredbu te svima onima koji su na neki drugi način pridonijeli ostvarenju ove svečanosti.
 
Pripredba je imala i humanitarni karakter jer je dio izloženih slastica i plodova zemlje podijeljen onima koji su u potrebi.

Pogledajte fotografije i kratki video prilog