I ove godine učenici osmih razreda OŠ fra Jeronima Vladića Ripci pokrenuli su eko akciju čišćenja obale Ramskog jezera odnosno od Jaklića do Varvare.

Ukupno je sudjelovalo 29 učenika. Ova eko akcija polako  postaje tradicija koja treba poslužiti kao primjer svima da  njegujemo i čuvamo okoliš. Svatko od nas može na jedan dan doprinijeti da nam životna sredina bude urednija, čišća i zdravija. Učenici su najviše prikupili PET ambalaže koja je odbačena kraj jezera.

Cilj  ove eko akcije je osvijestiti  stanovništvo općine Prozor-Rama i druge posjetitelje Ramskog jezera o pogrešnim navikama i ponašanjima,  ukazati  na štetnost otpada za okolinu i istaknuti ljepotu prirode oko nas bez otpada, a time i zdraviji okoliš.

Sve pohvale učenicima koji su ovom hvalevrijednom akcijom odlučila potaknuti odrasle na podizanje  ekološke svijest, uključivanje u organizirani odvoz smeća, a time i odgovornije ponašanje prema okolišu.

Nadamo se da će akcija učenika biti primjer mnogima u Rami kako trebaju podići ekološku svijest na veću razinu jer smeće koje bacaju oko našeg prelijepog jezera izravno utječe na zdravlje svih nas.

Na kraju uspješno provedene akcije učenici su se okrijepili uz sendviče, sokove i slatkiše koje je darovala općina Prozor-Rama i S.R.D. „Rama“.

Zahvaljujemo Miji Bošnjaku-Redži na odvozu prikupljenog smeća.
 
Tekst i foto: Nikica Beljo