Sukladno zaključku Hrvatskog narodnog sabora BiH, po kojemu će se ove godine, do obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane 8. travnja i središnje svečanosti u Mostaru, jubilarna godišnjica obilježiti u 40 općina u BiH, danas je ista obilježena i u općini Prozor-Rama.

Vijenci su u Prozoru položeni pred središnjim spomen-obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima. U spomen na poginule hrvatske branitelje Rame, uz predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Prozor-Rama, poklonilo se i izaslanstvo dužnosnika političkih stranaka, ujedno i HNS-a BiH.

Molitvu za poginule pripadnike Hrvatskog vijeća obrane predvodio je vlč. Stjepan Didak, prozorski župni vikar.

Obilježavanje godišnjice HVO-a, kojem su se ove godine pridružili i pripadnici Oružanih snaga BiH, način je spajanja prošlosti i budućnosti.

Danas nakon Rame - vijenci, cvijeće i molitva bit će još i u Konjicu, Jablanici, Novom Travniku, Travniku i Dobretićima, u spomen na poginule pripadnike HVO-a iz ovih mjesta.

Uz predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata obilježavanju značajne godišnjice za hrvatski narod pridružilo se izaslanstvo hrvatskih dužnosnika na svim razinama vlasti.