U povodu obilježavanja 26. obljetnice osnutka OO HDZ BiH Rama danas je u Domu kulture u Prozoru održana svečana akademija OO HDZ BiH Rama.

Prije početka svečane akademije, izaslanstvo predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH dr. Draganom Čovićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću na središnjem spomen obilježju poginulim braniteljima u Prozoru.

Svečani program započeo je hrvatskom himnom i odavanjem počasti umrlim i poginulim članovima HDZ BiH te svim poginulim braniteljima općine Prozor-Rama. Na početku sve nazočne pozdravio je predsjednik OO HDZ BiH Drago Tule koji je stranačkim kolegicama i kolegama čestitao ovu značajnu obljetnicu.

„Izborni rezultati proteklih Općih izbora 2014. godine dokazuju da je HDZ u Rami  jak i čvrst i spreman preuzeti odgovornost da nakon narednih lokalnih izbora  skrbi o svakom čovjeku, da stvara ambijent za dostojanstven život na ovom prelijepom prostoru. Odajem puno priznanje osnivačima i svim prethodnim sazivima općinskih odbora HDZ-a u Rami, svim onima koji su kroz ovih 26 godina ostali dosljedni politici HDZ-a BiH. Politika HDZ-a rezultirala je realizacijom brojnih projekata koji su trajno poboljšali uvjete života u Rami, željeli to neki priznati ili ne. Uvjereni smo kako ova generacija može dati više za bolje sutra provodeći program HDZ-a.“ rekao je između ostalog u svom govoru Drago Tule, predsjednik OO HDZ BiH Rama.

„Meni je pripala velika čast da nakon 26 godina ispišem novu povijest Rame. Ja sam siguran i uvjeren da će Rama u listopadu pisati novu povijest. Želimo zajedništvo u Rami, bolji život za svakoga, želimo zaustaviti sve negativno što se događalo u Rami a to ćemo i ostvariti zajedno s Koalicijom hrvatskih stranaka HSP-om BiH Rama i Ramskom demokratskom strankom“ rekao je Ante Pavličević, kandidat za načelnika HDZ-a BiH Rama.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović je pozdravio nazočne i čestitao 26. obljetnicu općinske organizacije Rama.

„Upućujem veliki pozdrav onima koji su osnovali HDZ BiH u Rami koji je danas osnažen općinskom organizacijom Mladeži HDZ-a BiH, Zajednicom žena HDZ-a BiH KKK i predstavnicima utemeljitelja HDZ-a BiH. U zadnje vrijeme sve se jače čuje glas o poziciji i položaju Hrvata u BiH. HDZ treba i dalje biti ključna odrednica oko koje ćemo se okupljati i koja će držati razinu zaštite onog ljudskog među narodima u BiH, biti snaga vodilja  koja će uvijek moći pružiti ruku svakom Hrvatu diljem BiH kada je u pitanju obespravljenost. Nadam se i duboko vjerujem da nam to ulijeva nadu i daje snagu da i dalje ustrajemo na jednakopravnosti. Svoj posao trebamo nastaviti te pokazati odlučnost i zajedništvo i na ovim predstojećim Lokalnim izborima“, rekao je predsjednik Čović.

Svečanoj obljetnici od dužnosnika nazočili su: dr. Josip Grubeša, ministar u Vijeću ministara BiH, gospođa Miljana Glamuzina, glavna tajnica HDZ BiH, Denis Lasić, ministar u Vladi Federacije BiH, gospođica Darijana Katić, zastupnica u Parlamentu Federacije, dr. Nevenko Herceg, premijer Vlade HNŽ.

Svojim glazbenim izvedbama svečanost proslave uveličala je obitelj Glibo. Na kraju svečanog programa druženje se nastavilo u Domu kulture u Prozoru.