Nakon jučerašnje cjelodnevne kiše u večernjim satima sinoć je u Rami počeo padati snijeg. Mokar, izmiješan s kišom, bljuzgav, počeo se primati za tlo. Iako nije baš potrajalo njegovo padanje u nižim predjelima, ipak je u gorju znatno zabijelio.

U nizinama se zbog viših temperatura nije puno ni zadržao jer se uglavnom pretvorio u vodu. Planinski predjeli jutros imaju čarobnu bijelu boju, i kao da neka čudna granica dijeli nizinu od planine, kao da snijegu nije „dozvoljeno“ ispod te granice.



Prometnice su prohodne i na njima trenutno nema snijega. Kolnici su mokri i dobro je imati dodatni oprez u prometu. Ukoliko niste opremili svoj automobil zimskom opremom i pripremili ga za zimu sada je krajnje vrijeme.

A kako nam javljaju meteorolozi, danas će u našoj zemlji prevladavati oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, u Krajini i Posavini. U ostalim područjima sa susnježicom i snijegom. Očekivana količina padavina od 5 do 15, lokalno do 25 l/m2. Visina novog snježnog pokrivača, uglavnom, od 1 do 5, na planinama do 15 cm. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperatura u Bosni od 0 do 5, a u Hercegovini od 7 do 12 °C