U srijedu, 24. lipnja svečano je proslavljen patron župe Uzdol - sv. Ivan Krstitelj. Samoj proslavi prethodila je duhovna priprava kroz dane devetnice. Sv. Mise kroz dane devetnice slavljene su u župnoj crkvi, a vjernici su u vremenu prije njih imali prigodu za osobnu ispovijed.

Danas, na sami dan proslave, bolesnička misa bila je u 9 sati a središnje euharistijsko slavlje počelo je u 11 sati, vjernici su imali priliku za osobnu ispovijed te obavljanje pučkih pobožnosti.

Svečanu pučku Misu uz koncelebraciju 12 svećenika u župnoj crkvi predslavio je dr. don Tomo Mlakić, predstojnik Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije. Riječi dobrodošlice izrekao je uzdolski župnik vlč. Miljenko Džalto.

Prigodnu propovijed don Tome Mlakića poslušajte u audio zapisu:
 

Prije završnog blagoslova nazočnima se obratio župnik vlč. Miljenko, koji se zahvalio svima onima koji su doprinijeli ostvarenju ove svečanosti.

Misno slavlje svojim pjevanjem uzveličali su članovi domaćeg župnog zbora fra Stjepan Barešić Uzdol.

Nakon euharistijskog slavlja, prema najavi župnika, u crkvi kod Memorijalnog centra održan je kulturno-umjetnički program Ivandanjski svitnjaci (In memoriam Ruži Barešić). Nastupali su: HKUD Uzdol, HKUD Donja Rama, HKUD Rama i HKUD Doljani.

Više slika s Uzdola pogledajte ovdje.