Udruga za civilne inicijative „Glas“ u sklopu projekta „Promocija UN SCR-a 1325 u općini Prozor-Rama“ danas je u prostorijama motela „Rama“ održala cjelodnevnu edukaciju na temu „Rod i rodna ravnopravnost i primjena Rezolucije na lokalnoj razini.
Edukaciju je vodila Sanja Tošić, ekspertica za ljudska prava i rodnu ravnopravnost.

Kroz rasprave i diskusije obrađivale su se teme vezane za rodnu ravnopravnost te se raspravljalo o uzrocima i posljedicama neravnopravnosti spolova kao i o implementaciji i promociji rezolucije u općini Prozor-Rama.

Edukacija je naišla na izniman odaziv predstavnika većine institucija naše općine kao što su: Općina Prozor-Rama, Dom zdravlja, KŠC, Srednja škola Prozor, Osnovne škole: Marka Marulića Prozor, Fra Jeronima Vladića Ripci, Alije Isakovića Prozor, Policijska postaja Prozor-Rama te Gradska Knjižnica...

Između predavanja priređen je zajednički ručak svih prisutnih gdje su vođeni nefomalni razgovori o navedenoj i drugim aktualnim temama sa područja naše Općine.

Direktorica udruge „Glas“ gđa Marija Beljo ističe kako je zahvalna svim institucijama i osobama koji su uzeli učešća i izdvojili vrijeme da sudjeluju i daju svoj doprinos.

Također u narednom periodu u sklopu ovoga projekta planiramo organiziratijoš jednu cjelodnevnu obuku koju će također voditi ekspertica Sanja Tošić, na što smo posebno ponosni.

Zahvaljujemo se Agenciji za ravnopravnost spolova koja financira i podržava ovaj projekat.