Da se po jutru dan ne poznaje danas smo se doista i uvjerili. Iako je najava meteorologa o izrazito lošim vremenskim uvjetima za današnji dan, ali i one nadolazeće izgledala jutros ipak za ne povjerovati, od podnevnih sati sve je mirisalo na istinitost prognoze.

Zaista, u drugoj smo polovici travnja, Uskrs je iza nas, pa čak i zimska oprema na cestama više nije potrebna, proljeće je već u punome jeku, a ono snijeg i snježni uvjeti svuda oko nas. Hladni val zahvatio je cijelu zemlju. Zimski uvjeti i upozorenja na snijeg i led čak i u nizinama, čine se neozbiljnima za ovo doba godine.
 

Nažalost, po tome pitanju smo nemoćni i možemo se samo nadati, ali i moliti, da nam snijeg i led i ove godine neće odnijeti naše plodonosne ramske voćnjake.
Iako je dobar dio naših sugrađana već posijao polovicu usjeva za ovu godinu, a dosta ih već i izbija iz zemlje, nadamo se da im ovo najavljeno hladno vrijeme neće prouzročiti veće štete.
Jedino nam preostaje da naložimo u svoje peći, grijemo se u toplim domovima i čekamo neke ljepše dane za uživanje u lijepome vremenu.

U prilogu vam donosimo nekoliko fotografija i kratkih videa s terena. (Pakline, Orašac, Zahum...)