U našoj općini danas je počela tradicionalna manifestacija „Dani šljive 2017.“ Prozor-Rama, odnosno 12. Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i turizma.

Sajam su u 11 sati svečano otvorili gđa Ivanka Miličević Capek, ravnateljica Zavoda za zaštitu kulturno-povijesne baštine Hercegovačko-neretvanske županije i načelnik općine dr. Jozo Ivančević.

Na Sajmu će se predstaviti oko 50-tak izlagača, a među njima i najznačajniji domaći gospodarstvenici iz oblasti agrara i grana koje imaju veze s poljoprivredom i preradom.

Za vrijeme održavanja Sajma održati će se i stručna predavanja, od kojih jedno na temu turizma a drugo na temu poljoprivrede.

Kao i prethodnih godina, na sajmu će biti organizirano ocjenjivanje voćnih rakija i likera, te različitih vrsta sira, a sukladno najnovijim trendovima uz ocjenu stručne komisije, za najbolje dodijelit će se posebne nagrade i plakete kao i za najbolje projekte iz oblasti poljoprivrede i turizma koji su najviše doprinijeli razvoju i promociji općine Prozor-Rama u ovoj godini.

Sajam će biti otvoren danas do 17 sati, a nastavlja se sutra od 9:30 sati.

I ove godine Sajam ima humanitarni karakter, sav prihod od ulaznica i tombole ide za Udrugu „Djeca nade“.