U četvrtak, 11. veljače, u župi Presvetog Srca Isusova Prozor, svečano je obilježen spomendan Gospe Lurdske i na Svjetski dan bolesnika.

U vremenu prije početka sv. Mise, predvođeni s. Olgom Kikić, SMI uz suradnju najmlađih članova župne zajednice, upriličen je prigodni program, tijekom kojega su nazočni imali priliku vidjeti i čuti izvedbe recitacija, pjesmi i igrokaza.

Euharistijsko slavlje u 17 sati u župnoj crkvi uz suslavlje župnog vikara vlč. Andreja Lukanovića, predvodio je i tijekom njega propovijedao prozorski župnik vlč. Stipo Knežević.

Tijekom slavlja sv. Mise nazočni su imali li priliku primiti Bolesničko pomazanje.

Nakon završetka euharistijskoga slavlja u župnoj mulitimedijalnoj dvorani za djelatnike Doma zdravlja „Rama“ te za pozvane uzvanike, upriličeno je prigodno druženje i domjenak.

Inače, Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače na spomendan blažene Djevice Marije Lurdske. Ustannovio ga je blagopokojni papa sv. Ivan Pavao II., 1992. godine, ne bi li potaknuo sve ljude da promisle o svojim mogućnostima u brizi i njezi oboljelih. Namjera je i zahvaliti svima koji skrbe o bolesnicima, zdravstvenim djelatnicima i volonterima koji su u središte svoga djelovanja stavili bolesnike i njihove potrebe.

Tekst: Marinko Rumbočić
Foto: Stipo Bošnjak i Marinko Rumbočić