• Formiran 'Odjel za branitelje' pri Ramskoj zajednici Zagreb
  • Formiran 'Odjel za branitelje' pri Ramskoj zajednici Zagreb
U petak,13.01.2017. godine od 18h, u prostorijama Ramske zajednice Zagreb, održan je inicijativni i konstituirajući sastanak Odjela za branitelje pri Ramskoj zajednici. Na inicijativu g. Ive Brajke, člana Upravnog odbora Ramske zajednice Zagreb, odazvali su se ramski branitelji, zapovjednici brigade Rama: Ilija Franjić, Ante Pavlović, Ivan Anđelić i Marinko Zelenika. Nazočni su bili i zapovjednici bojne, te ostali članovi HVO - a i HV - a: Ivan Ćurčić, Josip Prskalo, Ivo Brajko, Mijo Babić i Josip Vidović.Od gostiju bio je general Glasnović, koji je dao dignitet svojom prisutnošću i obraćanjem na ovom skupu. Prisutni su bili članovi Ramske zajednice: Željko Jurić, Željko Šarčevič i Bruno Šimunović.

Na početku sastanka sve prisutne je pozdravio predsjednik Ramske zajednice Šimun Penava. Ivo Brajko je bio voditelj i moderator sastanka koji je uslijedio, a odisao je odličnom atmosferom, punom uvažavanja i pozornosti za tako važnu temu kao što su naši ramski branitelji. Svi su uzeli učešće u konstruktivnoj diskusiji od prisutnih branitelja, kao i ostali prisutni članovi Upravnog odbora Ramske zajednice: Matej Škarica, Vladimir Kuraja i Šimun Penava.

Vrijedno je spomenuti da su svi prisutni ramski branitelji izrazili spremnost,energiju i entuzijazam u pristupanju novoformiranom Odjelu za branitelje Ramske zajednice Zagreb. Također i dvojica branitelja koji su zbog bolesti bili odsutni, Jozo Matković i Mato Križanac, pristupaju Odjelu za branitelje.

Pod točkom dva izabrano je i vodstvo Odjela za branitelje:
- Ivo Brajko, voditelj
- Josip Vidović, Ivan Ćurčić, Mijo Babić, članovi

Zaključak i program Odjela za branitelje Ramske Zajednice Zagreb objavit će novo vodstvo. Posebno treba naglasiti da Ramska zajednica Zagreb stoji iza stavova i prijedloga naših branitelja.

Sastanak je je završio oko 20.30h, a poslije je uz prigodni domjenak i ugodne razgovore nastavljeno druženje.

Vladimir Kuraja