Doživjeti 27. rođendan i za čovjeka nije mali, kažu došao u najbolje godine.

Tek za stranku to je veliki uspjeh, još ako znamo da ti prve godine tvog života nisu bile ni sjajne ni bezbrižne.
Tvoje rođenje je najsličnije Isusovu rođenju, majka ti je bila svima poznata i ona se zvala HRVATSKI NAROD, a u oca su mnogi sumnjali!?

No, bilo kako bilo, rođen si kao dijete ljubavi, i to one velike, platonske ljubavi, a mnogi su htjeli ugušiti to čedo ljubavi , od njegova začeća do dana današnjih!

Nisi se svidio mnogima, i ne samo da se nisi svidio već si im i smetao, i ne samo da si im smetao nego si im bio nepremostiva prepreka na putu njihove bezdušnosti!

Svoje prve godine si proveo okružen onima koji te ne vole, onima koji ti rade o glavi! Čak su ti i "odgajatelji" i "dadilje" znali biti oni koji bi te najradije živoga pokopali!

Odrastao si u ozračju rata i ubijanja!

Ubijali su ti Majku, hrvatski narod, diljem BiH, bez razloga, tek stoga što je hrvatski narod i što je želio slobodu i miran život na svojim ognjištima!

Ali, nisu ti mogli ništa, čak si i kao tek rođeno dijete bio prejak za  one što su ti željeli nauditi!
I kao dijete si bio smrtna opasnost za sve Herode svoga vremena!

Imao si protiv sebe "treće sile Europe", sile s istoka i tek nastajuće sile i armije, i sve si izdržao, sve si ih preživio i još si tu!
Evo gledam te, "ljudina" od 27. godina, prepun mudrosti, životnog iskustva, borbi i bitaka izgubljenih i dobivenih, u "najboljim godinama", u najboljoj životnoj snazi,...

A što si sve preživio, kakve su te nevolje tukle s vani, a tek iznutra?!?

Kakve si tek gadove i izdajnike imao u svojim redovima koji su i ubačeni da te dokrajče iznutra kad ti već nisu mogli ništa s vani!

Kroz tebe su prošli razni obavještajci, udbaši, komunjare i ostali ljudski i ini šljam s jasnim ciljem, iskoristiti ti te i odbaciti!
Doživio si mnoga silovanja od znanih i neznanih počinitelja, "plodovi" tih silovanja danas su svuda oko nas, ni broja im se više ne zna, ali svi su oni osuđeni na propast jer nisu plodovi ljubavi i kao takvi su "osobe s poteškoćama u razvoju" koji obično nisu duga vijeka!

Dragi moj HDZ, "ljudino" moja od 27 ljeta, želim ti svu sreću svijeta, još puno dobivenih bitaka koje su neminovne, i još puno lijepih godina provedenih u ljubavi i miru sa svojom majkom, hrvatskim narodom i sa svima u susjedstvu koji su za mir i suživot!!!

S tobom od početka; Ivan Filipović