Rodrigo Duterte, poznatiji pod nadimkom Egzekutor, zbog svoje politike u ratu protiv droge na Filipinima, ponovno je uzbunio javnost svojim izjavama.

Filipinski se predsjednik ponovno hvali kako je nekoga ubio. Uslijed prijetnji korumpiranim dužnosnicima kojima je poručio kako će ih utrpati u svoj helikopter i baciti iz njega usred leta, napomenuo je kako mu to ne bi bilo prvi put da radi takvo što.

Duterte se potom do u tančine prisjetio situacije u kojoj je iz svog helikoptera izbacio navodnog otmičara. Bilo je to dok je radio kao gradonačelnik grada Davao, a pojasnio je i na kojoj je visini pilot morao letjeti kako bi ostvario svoj naum.

Međutim, ovo mu nije prvi put da ima slične javne ispade.

Jednom je kazao kako je "trebao biti prvi" u grupnom silovanju australske misionarke 1989. godine te se kasnije odbio ispričati rekavši kako tako "govore pravi muškarci".

Također je rekao i kako bi osobno ubio vlastitu djecu kad bi saznao da se drogiraju, a ranije ovog mjeseca je priznao ubojstvo triju osoba.

Članovi njegova kabineta nastavljaju tvrditi kako se Dueterte šali ili, ovisno o težini izjave, pretjeruje, ali predsjednik im pritom nimalo ne pomaže pa je UN od filipinskih vlasti tražio pokretanje istrage protiv njega.