Disciplinsko povjerenstvo Svjetske nogometne federacije (FIFA) izrekla je danas kazne za incidente koji su se dogodili nakon utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji između BiH i Grčke odigrane 9. lipnja na Bilinom polju.

NSBiH je kažnjen sa 30.000 franaka za propuste i lošu organizaciju susreta s Grcima, a stadion Bilino polje je suspendiran za jednu utakmicu. Tako će se veoma važan susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo protiv Belgije, odigrati bez navijača.

Kapetan 'Zmajeva' Edin Džeko, koji je izazvao sukob koškanjem s Kostasom Manolasom, nije suspendiran, nego je kažnjen samo novčano. 'Dijamant' je dobio upozorenje i morat će platiti 2.500 švicarskih franaka.

Izbornik Mehmed Baždarević neće moći računati na Muhameda Bešića. Veznjak Evertona suspendiran je jednu utakmicu i kažnjen je sa 5.000 švicarskih franaka. Stephane Gilli, doskorašnji trener u stručnom stožeru 'zmajeva' suspendiran je na šest mjeseci i kažnjen s 3.000 švicarskih franaka. Francuski trener dobio je i ukor, prenosi N1.