Federalni zavod za zapošljavanje će u ponedjeljak 16. listopada 2017. godine na svojoj internet stranici (www.fzzz.ba) objaviti javne pozive za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2017 PLUS (Prvo radno iskustvo – Jačanje konkurentnosti na tržištu rada 2017 PLUS, Vaučer za posao 2017 PLUS, Javni radovi 2017 PLUS i Periodično zapošljavanje 2017 PLUS) i Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2017 PLUS.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja najmanje 3.800 osoba s evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH sa posebnom socijalnom i rodnom osjetljivošću, a radi jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada, sprečavanja dugotrajne nezaposlenosti, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti, te stvaranja uvjeta za jačanje konkurentnosti mladih osoba bez radnog iskustva kroz osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvoga radnoga iskustva.

Programom će se obuhvatiti sljedeće kategorije nezaposlenih osoba:  mladi dobi do 30 godina, osobe dobi 40 i više godina, dugotrajno nezaposlene i ostale teže zapošljive osobe, ostale kategorije nezaposlenih osoba. Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 14.000.000 KM u skladu s predmetnom Odlukom Vlade Federacije BiH.

Detaljnije o programu: Program sufinanciranja zapošljavanja 2017 PLUS

Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2017 PLUS
Cilj Programa je poticanje najmanje 450 osoba s evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH na samozapošljavanje, pokretanjem djelatnosti, kao i na zapošljavanje drugih osoba sa evidencije nezaposlenih u tim djelatnostima.  Ciljna grupa su osobe prijavljene na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana podnošenja prijave na Javni poziv, bez obzira na stupanj obrazovanja i starosnu dob, a koje će po prijavi na Javni poziv registrirati i održati djelatnost u trajanju od najmanje 12 mjeseci, odnosno 15 mjeseci.

U Programu ne mogu sudjelovati osobe koje su već koristile kreditna ili bespovratna sredstva iz poticajnih mjera Zavoda/službi, radi pokretanja samostalne djelatnosti. Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u iznosu od 2.000.000 KM, koja se osiguravaju u skladu sa spomenutom odlukom.

Detaljnije o programu: Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2017 PLUS

(Hocu.ba)