U nastavku operativne akcije 'Balkan', policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su tijekom petka, 23.2. pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, lišili slobode još tri osobe iz Sarajeva incijala A.B. (1972.), R.LJ. (1969.) i E.O. (1967.) koji se sumnjiče za kazneno djelo 'Pomoć učinitelju poslije učinjena kaznenog djela' iz člana 346., a u vezi sa kaznenim djelima 'Primanje dara i drugih oblika koristi' iz člana 380. i 'Zloupotreba položaja i ovlaštenja' iz člana 382. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Vezano za navedene aktivnosti, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi dva objekta na području općine Ilidža, kojom prilikom je pronađen i privremeno oduzet novčani iznos cca. 110.000,00 u različitim apoenima i valutama (konvertibilne marke i euro), oružje, streljivo i drugi predmeti koji potiču iz predmetnih kaznenih djela.

Po okončanju pretresa izvršit će se kriminalistička obrada nad osobama lišenim slobode nakon čega će se Županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo dostaviti Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu protiv istih, priopćeno je iz FUP-a.

Podsjećamo, 19.2. lišene su slobode odgovorne osobe Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, incijala N.D. (1966.) i H.D. (1966.) koje se sumnjiče da su u svojstvu odgovornih osoba Direkcije, tijekom 2017. i 2018. godine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi zahtijevali i primali novac i darove od vlasnika i odgovornih osoba više gospodarskih subjekata iz BiH, čija djelatnost ima veze sa izgradnjom i rekonstrukcijm cesta, a kako bi istim osigurali poslove kroz namještanje tendera javnih nabavki koje je provodila Direkcija, kao i druge nezakonite radnje.