Krajem prošle godine Facebook je predstavio posebnu inačicu svog Messengera – Messenger Kids. Kako mu samo ime kaže radi se o posebno prilagođenoj inačici za djecu koja je sigurnija za korištenje od standardnog Messengera.

Podsjetimo, za razliku od običnog Messengera kojim upravlja sam korisnik, Messenger Kids zahtjeva kreiranje računa od strane roditelja. Također, roditelji mogu upravljati kontaktima s kojima njihovo dijete može ili ne može komunicirati. U slučaju potrebe, djeca mogu naknadno blokirati profile i prijaviti neki od sadržaja ukoliko smatraju da je isti neprimjeren.

Obavijest o tome će odmah stići i na roditeljski profil. Naravno, roditeljima je omogućena i provjera dječjeg profila, javlja Bug.hr. Kako bi ga što više prilagodio mlađim korisnicima Facebook je dodao i prigodne stickere, animacije, okvire i ostale alate za korisnike od 6 do 12 godina. Messenger Kids podržava i video pozive s interaktivnim AR maskama. No, Messenger Kids pored gore navedenih, ima i dodatne restrikcije – nije moguće obavljati kupnju unutar aplikacija i iz razumljivih razloga nema opcije za tajno dopisivanje.

Sada sredinom veljače, Mesenger Kids je dostupan i za korisnike uređaja s Androidom. Jedina dva preduvjeta su da uređaj pogoni Android 4.4 ili noviji te da se nalazite na području SAD-a, jer u ostatku svijeta nije dostupna.