Kako bi testirao zdravstvene i fitness funkcije Apple Watch pametnog sata, Apple već dvije godine testira vlastite zaposlenike.

ABC-eva emisija Good Morning America nedavno je dobila dopuštenje za posjet ovom tajnom laboratoriju u kojemu je Apple svoje interne volontere opremio senzorima vrijednim milijune dolara, s namjerom da prikupi veliki broj podataka o vježbama i fizičkim aktivnostima.

Iako izgleda kao tipična dvorana za vježbanje, Apple je u njoj od početka prikupljao informacije o ovim aktivnostima kako bi developerima pomogao poboljšati Apple Watch pametni sat.

Budući da je Apple ovo označio kao strogo tajni projekt, zaposlenici nisu ništa smjeli otkriti. ABC-evu posjetu predvodio je jedan od zaposlenih, koji je među prvima bio uključen u ovaj projekt i koji im je pokazao "klimatsku komoru".

Apple je također posjećivao i lokacije diljem svijeta kako bi se pravilno testiranje odradilo i na otvorenom. Apple Watch će se u prodaji naći od 24. travnja pa samo ostaje vidjeti koliko je Apple uspio u svom cilju.