Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan na meti je žestokih kritika javnosti nakon što je u govoru pred strankom uplakanoj curici u uniformi rekao da bi joj bila čast umrijeti u borbi.
 
Tijekom govora pred njegovim pristašama iz vladajuće stranke AKP, Erdoganu su iz publike na pozornicu dovukli djevojčicu u uniformi.

"Ako pogine u borbi, položit će zastavu na nju, daj bože"
 
"Vidite tko je to ovdje! Djevojčice, što radiš ovdje? Tu imamo naše crvene beretke, ali crvene beretke nikada ne plaču", rekao je vidno uplašenoj i uplakanoj djevojčici.
 
"Ona ima i tursku zastavu u džepu... Ako pogine u borbi, položit će zastavu na nju, daj bože. Sve je spremno, zar ne?" upitao je Erdogan, na što je djevojčica odgovorila potvrdno. Zatim ju je poljubio u obraz i pustio. Mediji nisu naveli njeno ime, a neki su samo objavili da se radi o petogodišnjakinji.

"Ovaj ludi čovjek neprestano veliča smrt"
 
Javnost je oštro osudila ovaj Erdoganov postupak na društvenim medijima. Neki korisnici čak su ga optužili za zlostavljanje djece. Jedan od korisnika Twittera napisao je: "Ovo je sramota. Ovo je stvarno grozno. Ona je samo dijete! Ne možete joj željeti smrt i još govoriti 'daj bože' uz to!"

Tobias Huch objavio je fotografije Erdogana i Hitlera s djecom uz komentar: "Adolf se vratio." Jedan od korisnika Twittera napisao je: "Ovaj LUDI čovjek neprestano veliča smrt, hvali se brojem ubijenih u Afrinu SVAKOG DANA."

Nove snage poslane u Afrin unatoč UN-ovoj rezoluciji o primirju
 
Erdogan je svojim sljedbenicima držao govor o borbi u Afrinu. Prisutni su mu glasno klicali "Vodi nas u Afrin!", gdje od siječnja traje turska ofenziva.
 
Reuters je objavio da je Turska danas odlučila poslati specijalne snage u napad na kurdske snage u Afrinu te izjavila da se UN-ova rezolucija o primirju ne odnosi na to područje. Međutim, francuski predsjednik upozorio je da se primirje odnosi na sve zone sukoba.