Nakon uvođenja VAR tehnologije koja je podijelila javnost, nogomet bi mogao doživjeti nove, značajnije promjene. Naime, u mlađim kategorijama engleskog nogometa uvedeno je pravilo prema kojem igrač može dobiti kaznu isključenja na deset minuta .

Navedena kazna uvedena je uglavnom zbog konstantnih prigovora i svađa igrača sa sucima, a prvi rezultati pokazuju kako se pokus pokazao uspješnim jer je zabilježeno 38 posto manje svađa sa sucima.

Mišljenje o novitetu dao je i  Neale Barry , predsjednik Udruženja engleskih sudaca:

Siguran sam kako će ovo pravilo zaživjeti u profesionalnom nogometu te da će ga savez uvesti u budućnosti. Pravilo je uvedeno u 32 lige i povratne informacije su veoma pozitivne. Zabilježeno je 38 posto manje svađa sa sucima, a to je rezultat pritiska suigrača. Kada vas nema na terenu 10 minuta , suigrači moraju nadoknaditi vaš nedostatak i sigurno nisu sretni zbog toga. Sljedeće ćemo sezone povećati broj liga u kojima koristimo ovo pravilo. Početak je bio pozitivan, ali pravilo moramo uvoditi polako kako bismo olakšali posao sucima, zaključio je Barry.