Tjedan dana nakon što je objavio kako na vrhu rakete Falcon Heavy planira u svemir poslati izvorni sportski automobil Tesla Roadster, osnivač i direktor SpaceX-a, Elon Musk, objavio je i nekoliko fotografija automobila koji se priprema za lansiranje u sjedištu američke kompanije.

Seriju fotografija Musk je objavio na Instagramu, a na njima se može vidjeti kako je Roadster pričvršćen na središtu rakete zbog nosivosti tereta. Plan je da automobil bude na vrhu rakete na putanji prema orbiti Marsa, no Musk je upozorio kako postoji mogućnost da prvo lansiranje neće biti uspješno.

Tesla Roadster bio je prvi električni automobil na svijetu koji je predstavljen na tržištu prije skoro deset godina, a ove je godine lansiran i novi, veći i brži Roadster, piše Zimo.co

Testni letovi novih raketa obično sadrže masovne simulatore od betona ili čeličnih blokova. To se činilo iznimno dosadnim pa smo stoga u svemir odlučili poslati nešto neobično, nešto što nas je potaknulo da osjećamo. Crveni automobil za Crven planet", napisao je Musk na svom Instagram profilu ispod fotografije izvornog Tesla Roadstera.

Musk je nedavno na društvenim mrežama objavio i izgled megarakete Falcon Heavy, najmoćnije američke rakete nakon NASA-ine rakete Saturn V, koja će biti lansirana u siječnju 2018. godine. Kad bude dovršena, raketa će biti visoka 70 metara i moći će ponijeti 57 tona tereta u svemir, što je dvostruko više tereta u odnosu na trenutnog rekordera, raketu Delta IV Heavy, djelo kompanije United Launch Alliance.

Falcon Heavy dizajnirana je tako da se može ponovno koristiti, kao što je to SpaceX učinio i s raketom Falcon 9. Novu raketu Musk planira koristiti i za slanje dva putnika na put oko mjeseca 2018. godine.