Kao nastavak stvaranja još boljih pretpostavka i uvjeta za rad u Orašju su 5. ožujka 2015. godine svečano otvoreni novoizgrađeni poslovni objekti – poslovna zgrada Opskrbnoga područja Sjever i centralno skladište Distribucijskoga područja Sjever Elektroprivrede HZHB.
Prigodnoj svečanosti osim članova upravljačkih tijela Elektroprivrede HZHB i uposlenika, bili su nazočni i brojni gosti iz tijela zakonodavne i izvršne vlasti općine Orašje, općinskih javnih ustanova, poduzeća i udruga, te županije Posavske, Federacije BiH i drugi.
Zgradu su otvorili načelnik općine Orašje Đuro Topić i generalni direktor Elektroprivrede HZHB d.d. Mostar Nikola Krešić, koji je tom prigodom kazao: „Izgradnjom smo tih objekata dugoročno osigurali suvremen i namjenski prostor koji pruža uvjete za kvalitetniji rad i komunikaciju s našim kupcima električne energije. Korist je svakako za ovo poduzeće, uposlenike, ali i lokalnu zajednicu. Kada zbrojimo sve investicije u proteklih godinu dana osim objekata koje danas otvaramo, dolazimo do iznosa od 3 milijuna KM uloženih na području Posavske županije“.

Direktor Krešić je obećao kako će Elektroprivreda HZHB sigurno nastaviti raditi i ulagati koliko god poslovno okruženje i rezultati poslovanju budu dopuštali, i to na svim prostorima gdje ovo poduzeće obavlja djelatnosti.   

O strukturi i broju kupaca električne energije, trenutačnome stanju i razvoju distribucijske mreže na području Posavine koja je i nakon poplava dovedena na zavidnu razinu govorio je Slavko Rošić, rukovoditelj OP Sjever, a kazao je i kako se nastavljaju daljnja ulaganja u svim segmentima poslovanja na ovome području.

Načelnik Orašja Đuro Topić u svome je obraćanju okupljenima posebno zahvalio Upravi poduzeća i direktoru Krešiću najprije na redovitoj opskrbi strujom i pomoći za vrijeme poplava, kao i na iskazanoj volji za oslobađanjem plaćanja računa poplavljenim građanima te na sudjelovanju poduzeća s 400. 000 KM u Poduzetničkoj zoni Dusine,  te naglasio da ulaganja na ovo područje znače i kvalitetniju uslugu građanima.

Novoizgrađene poslovne objekte blagoslovio je mjesni župnik fra Anto Pušeljić.
Članovi Uprave Elektroprivrede HZHB tom prigodom posjetili su i HNK Orašje, NK Hajduk kao i Udrugu roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Orašje.

Elektroprivreda HZ HB