Svakodnevno možemo čuti kako je netko otišao vani u potragu za boljim životom. Sve češće iseljavaju i cijele obitelji u nadi da će pronaći bolji, ili barem bolje plaćen posao. Nerijetko to budu poslovi čišćenja, pomaganja starim i nemoćnim osobama, radovi u građevini, u raznim tvrtkama i slično. No dvije sestre iz Gruda izabrale su jedan sasvim drugačiji i pomalo neobičan put.

Odlučile su prihvatiti izazov za mnoge najtežeg poziva i prijavile se u Njemačku vojsku, a obje su uspjele proći zahtjevna testiranja i ući u proces daljne obuke.



Iako rođene u Njemačkoj s pravom ih možemo nazvati pravim Gruđankama budući da su odrastale i školovale se tu s nama. Osnovale obitelji i nažalost zajedno s njima opet su bile primorane vratiti se u Njemačku. Pa opet ponosni smo na naše Katarinu i Karolinu.

Kako su ispričale portalu Grude Online  bilo je zaista teško proći tromjesečnu početnu obuku ali su sretne što su obje uspjele, te sada grade karijere u profesionalnoj vojsci.

Mlađa sestra Karolina prijavila se u medicinski smjer, dok je starija sestra Katarina u Atomsko, kemijsko-biološkoj jedinici.

Čestitamo i sretni smo zbog njih, želimo im puno uspjeha u karijerama ali i u privatnom životu.