Fizičar John Brandenburg u subotu će na godišnjem okupljanju američkog društva fizičara predstaviti svoju teoriju da je nuklearni napad druge vanzemaljske rase ‘izbrisao’ drevnu civilizaciju na Marsu. U sklopu svoje bizarne teorije Barandeburg tvrdi i da su stari Marsovci, poznati kao Cydoniansi i Utopiansi, masakrirani u napadu, kao i da su dokazi genocida vidljivi i danas, piše Daily Mail.

Njegovo posljednje istraživanje usredotočeno je na visoku koncentracije Xenona-129 u atmosferi Marsa, te urana i torija na njegovoj površini, što je uočila i NASA-ina letjelica Odyssey.

Znanstvenici su ranije istaknuli kako pojava ovih elemenata nije iznenađujuća jer su prirodni elementi koji se nalaze posvuda. No, Brandenburg je odlučan u tvrdnji kako se radi o ostacima dviju nuklearnih eksplozija na površini.

Kaže i da bi njegova teorija mogla objasniti i Fermijev paradoks, prije svega činjenicu zašto nam se nitko još nije javio ako svemir obiluje životom.

Upozorava i da moramo biti u strahu od napada na naš planet, te pripremiti ljudsku misiju koja bi na Marsu provjerila što možemo očekivati, odnosno proširila znanje o tome što se dogodilo, prenosi Dnevnik.hr.

Stručnjak za NLO Nigel Watson tvrdi da Brandenburg nije prvi koji sugerira da su Mars ‘ubile’ nuklearne eksplozije.

‘Ove priče i mnoge njihove varijacije predstavljaju mišljenje da je naš Sunčev sustav bio poprište nekoliko nuklearnih bitki između vanzemaljskih posjetitelja i domaćina’, rekao je i dodao kako Brandenburg iznosi tek nagađanja bazirana na našoj današnjoj svijesti o moći nuklearnog oružja i našem strahu od njegove zloupotrebe./HMS/