Biti sudac na niželigaškim utakmicama vjerojatno je jedan od najopasnijih poslova ikada. Možete vi odsuditi savršenu utakmicu, ali ako domaćin ne pobijedi, onda nerijetko slijedi borba za život.

Upravo to su proživljavali argentinski glavni sudac Bruno Amiconi i njegovi pomoćnici Mauricio Luna i Marcelo Acosta. Fotografije nakon što su pronašli spas u svlačionici, posjekotine na glavi i pod prepun krvi, odaju dojam da su suci preživjeli ratne strahote ili kakav teroristički napad bombaša samoubojica, a ne da su sudili nogometnu utakmicu četvrte lige.

Independiente je pobijedio 1-0 Juventud, a onda je počela drama. Navijači su preskočili zaštitnu ogradu i krenuli su na suce. Policije i zaštitara nije bilo nigdje tako da su Amiconi, Luna i Acosta bili prepušteni sami sebi. Video: Insert nemilih scena 
 

''Policije uopće nije bilo, a na stadionu je ukupno bilo 20 zaštitara'' rekao je glavni sudac, koji je susret jedva držao pod kontrolom.

''Utakmica je bila jako teška, već u 10. minuti morali smo je nakratko prekinuti zbog bacanja petardi na teren. Potom sam igru zaustavio i u 22. zbog baklji. U 45. je bačena i staklena boca te je postalo vrlo opasno'', ispričao je Amiconi, pišu 24sata.hr.

Borba za život počela je na kraju, glavni sudac i njegovi pomoćnici dobro su izubijani. Domaći navijači koristili su noževe, palice i kamenje i bila je to zaista utrka za spašavanje žive glave.
 


''Najviše smo se brinuli zbog pomoćnika Lune. Kad je došao u svlačionicu povraćao je krv. Bili smo zaista preplašeni'', rekao je Amiconi.

Puno bolje nije prošao niti drugi pomoćnik Marcelo Acosta. On je na glavi dobio veliku posjekotinu

''Srećom, ta ozljeda ipak nije suviše opasna. Ja? Pao sam na travnjak te sam bio izudaran sa svih strana. Ipak, niti ja nisam teže ozlijeđen'', dodao je glavni sudac, koji je potom teško optužio domaći klub, odnosno njegove čelnike.

''Nisu pustili liječnike odmah, dugo je trebalo da nam ukažu pomoć. Sramota''.