Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je tvrdnje da će Republika Srpska i Srbija jednoga dana biti jedna država, prenose u nedjelju mediji u Banjoj Luci.

Vjerujem da će Beograd i Banja Luka u budućnosti jednom biti u jednoj državi. To je prirodno, fer i pošteno, rekao je Dodik za ruski Sputnik, kako ga citira Radio televizija Republike Srpske.

Dodao je da su danas okolnosti drukčije, ali je pri tome odbacio mogućnost da ujedinjenje Republike Srpske i Srbije ne smatra idealom. Dodik, koji je i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, rekao je kako ne zna hoće li se ujedinjenje dogoditi za vrijeme njegova života, ali da će se to dogoditi.

Zato i postoje Republika Srpska i Srbija i zato će sasvim prirodno biti jednoga dana i drugima oko nas koji su protiv toga, da shvate kako je to naše prirodno pravo, pravo nacije ovoga naroda i ove dvije države, Republike Srpske i Srbije, da imaju pravo na to, istaknuo je Dodik.

Na upit novinara Sputnika o sankcijama koje mu je uvela bivša američka administracija izrazio je uvjerenje da će skoro biti skinute, dodajući da mu je žao što nije nazočio ceremoniji inauguracije američkoga predsjednika Donalda Trumpa. Kazao je da su njegov odlazak u Washington spriječili ljudi iz bivše američke administracije.

(Hina)