Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je referendumom u Republici Srpskoj iskazana volja naroda i da nije postojao nijedan problem u vezi s njegovim održavanjem.

"Referendum je održan u najboljoj atmosferi, gdje je volja naroda iskazana i pretvorena u Zakon o Danu Republike, koji se obilježava 9. siječnja", rekao je Dodik novinarima u Vučijem dolu povodom izjave visokog predstavnika Valentina Inzka da će referendum, održan u Republici Srpskoj , biti središnja tema njegovog izvješća Vijeću sigurnosti UN.

Dodik je istakao da, ako Inzku nešto smeta, može pričati, ali da njega ionako nitko ništa ne pita niti sluša. "Ima i izvješće Vlade Republike Srpske tamo u Vijeću sigurnosti UN i ima ljudi koji uvažavaju i naše viđenje stvari", rekao je Dodik, prenose Nezavisne.

On je naveo da je pozvao na razgovor predsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu, kao prvog čovjeka oporbene stranke koji je nedavno došao na tu dužnost, s namjerom da usuglase ili razmijene stavove o najvažnijim društveno-političkim pitanjima.

Dodik je, povodom izjave Govedarice da još nije odlučio hoće li se odazvati pozivu za sastanak i da će o tome biti razgovarano u utorak na sjednici Predsjedništva stranke, istaknuo da je to naveo i u svom pozivu Govedarici.

"Hoće li koji organi ili neće o tome raspravljati, to je stvar njihove unutarnje procedure i politike", rekao je Dodik. Predsjednik Republike Srpske pozvao je Govedaricu da 11. studenog u Palači Srpske razgovaraju o svim pitanjima bitnim za Srpsku i njen narod.