Hrvatska teniska reprezentacija povela je 2-1 protiv Brazila u Florianopolisu u meču za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa nakon što su Ivan Dodig i Franko Škugor svladali Marcela Mela i Brunu Soaresa 6:0, 3:6, 7:6 (2), 7:6 (3).

Dodig i Škugor odigrali su prvi set iz snova. Za samo 27 minuta dobili su prvu dionicu igre sa 6:0 dvaput oduzevši dva puta servis Soaresu, a jednom Melu izvrsnim reternima probijavši suparnike na mreži. Bilo je jasno kako takvu razinu naš par neće moći zadržati. U drugom setu Brazilci su zaigrali bolje te za to bili nagrađeni "breakom" za 5:3 kada su oduzeli servis Dodigu bez izgubljenog poena.

Ključni trenutak dvoboja dogodio se u petom gemu trećeg seta kada je kod rezultata 2:2 Škugor izvukao gem u kojem su Melo i Soares imali čak šest "break-lopti". Nakon toga set je otišao u "tie-break" koji su Dodig i Škugor sjajno otvorili. Osvojili su oba poena na servis Mela i stigli do prednosti od 3:0 koju su uspjeli zadržati do kraja.

U četvrtom setu Dodig i Melo stigli su "breaka" za 4:3 te je Dodig kod rezultata 5:4 servirao za meč. Imali su naši igrači i dvije meč-lopte u tom gemu, ali ipak nisu uspjeli privesti dvoboj kraju, već se i u četvrtom setu igrao "tie-break". Do vodstva Dodiga i Škugora od 4:3 nijedan par nije uspio steći prednost, a tada su naši igrači osvojili dva poena na servis Soaresa. Drugi je osvojio Škugor izravnim retern winnerom kojim je donio tri nove meč-lopta, a ovog je puta Dodig na svojem servisu iskoristio prvu za veliki bod, piše HRT.

Ranije u subotu Borna Ćorić je za samo tri minute na terenu dovršio posao protiv Joaoa Souze svladavši ga s konačnih 6:4, 7:6 (5), 6:1 za 1-1. U petak je u prvom susretu Thomaz Bellucci 6:1, 6:4, 3:6, 6:4 svladao Matu Delića i donio prvi bod Brazilu.

U nedjelju od 15 sati igrat će Bellucci i Ćorić te će u slučaju pobjede našeg igrača Hrvatska izboriti nastup u Svjetskoj skupini Davis Cupa sljedeće godine. U slučaju pobjede Brazilca, o ukupnom pobjedniku odlučivat će peti susret.