Završio je sastanak lidera HDZ-a, SBB-a i SDA, Dragana Čovića, Fahrudina Radončića i Bakira Izetbegovića koji je održan u Mostaru.

Čović je novinarima kazao da je suština sastanka bila rekonstrukcija Vijeća ministara.

- Čini mi se da je došlo krajnje vrijeme da mi i u Vijeću ministara i na svim županijskim razinama, kao što smo to uradili u Vladi FBIH, imamo SBB kao partnera. Čini mi se da zbog složene procedure imenovanja u Vijeću ministara moramo početi raditi već od ponedjeljka i da kroz izvanredne, jednu ili dvije sjednice, taj proces završimo u najkraćem mogućem roku. Nemamo više nijedan razlog da izađemo iz 11. mjeseca i da ova koalicija ne djeluje na svim razinama, što bi bilo preznačajno za podjele nadležnosti i donošenje zakona, koje vrlo brzo morati staviti na dnevni red, a tiču se ekonomsko-socijalne problematike – kazao je Čović, javlja Avaz.

Bakir Izetbegović, lider SDA, kazao je da taj proces ide brže nego što je on očekivao.

- Ovo je prvi sastanak u troje gdje smo ponovili neke stvari, o kojima smo razgovarali u dvoje. Tako da koalicija može početi na svim razinama raditi već od idućeg tjedna – kazao je Izetbegović.

Lider SBB-a Fahrudin Radončić kazao je da uspostava novih županijskih vlada, Federalne vlade, a sada i državne ide u najboljoj dinamici.

- To je ono što smo obećali građanima, da ovo neće biti obična koalicija gdje ćemo pregovarati, nego gdje ćemo se dogovarati i to ispunjavamo na najbolji i najefikasniji način – zaključio je Radončić. (prvi.tv)