Drugi tenisač svijeta Novak Đoković pobijedio je Belgijca Davida Goffina 6-1, 6-2 te se plasirao u finale Mastersa u Londonu bez poraza. To mu je bila 21. pobjeda u zadnja 22 meča na ATP finalima koja osvaja zadnjih pet godina zaredom.

- Danas sam se osjećao najbolje od tri meča koje sam igrao ovdje. Osjećam da sam podigao kvalitetu tenisa. Pripremao sam se za Monfilsa, ali uskočio je David. Nije mu lako, dobar je on igrač, ali danas nije bio pravi. Bolji je on od ovoga što je pokazao - rekao je Đoković, koji je impresivnom izvedbom riješio Belgijca u samo 69 minuta, piše 24sata.hr

Goffin je upao kao rezerva nakon što se ozlijedio Gael Monfils koji je odlučio odustati uoči zadnjeg kola u skupini. Francuz ionako nije imao šanse za prolaz, a Goffin je naletio na raspoloženog Srbina koji mi nije dao ni trunke šanse. 

No nije baš sve bilo bajno za Novaka u ovom meču. Srbin je dobio opomenu od glavnog suca jer je prekoračio dopušteno vrjeme između poena.

Kad je sjeo na klupu ušao je u raspravu sa sucem.
 

- Koliko dugo sudite? Ovo što mi pokušavaš objasniti govori mi da nemaš pojma o tenisu. Odigrali smo fantastičan poen, otišao sam po ručnik i možda prekoračio dopušteno vrijeme za nekoliko sekundi i ti mi odmah daš opomenu. Misliš da je to pošteno? - rekao je Novak sucu.

- Da, to radimo zadnje dvije godine - odgovorio mu je sudac.