Zamjenici šerifa u Kaliforniji vršili su provjeru terena u srijedu kad su naišli na nesvakidašnje otkriće: golemu, pravokutnu kutiju od šperploče i troje djece u njoj.
 
No nije se radilo o dječjem logoru, kako se na prvi pogled možda činilo, nego o njihovom domu. Djeca, stara 11, 13 i 14 godina, u toj su kutiji usred pustinje živjela zadnje 4 godine, okružena hrpama smeća i ljudskog izmeta.
 
Kutija koju su njihovi roditelji očito sklepali kao improviziranu nastambu duga je šest metara, široka tri metra i visoka samo metar i 20 cm. Zemljište na kojem se nalazila nema ni tekuću vodu, struju ni grijanje, a okruženo je velikim rupama, priopćila je policija.
 

Majka živjela s djecom, otac u prikolici

“Djeca su imala neadekvatnu količinu hrane i živjela su u neprikladnom i nesigurnom okruženju”, dodali su iz policije. Služba za djecu i obitelji preuzela je skrbništvo nad djecom, javlja CNN.
 
Roditelji, Mona Kirk (51) i Daniel Panico (73) uhićeni su na temelju optužbe za namjernu okrutnost prema djetetu Jamčevina im je određena na 100,000 $, a zasad nije poznato kad će se pojaviti na sudu.
 
Cindy Bachman, glasnogovornica šerifa, otkrila je kako je Panico živio u prikolici, dok je Kirk živjela u kutiji s djecom. Djeci nije bila potrebna trenutna liječnička pomoć, a policija nije utvrdila druge oblike zlostavljanja.
 
Policijski kapetan Trevis Newport naglasio je kako djeca nisu bila držana u zatočeništvu u kutiji, ali čitava obiteljh živjela je u ovom skučenom i za život neadekvatnom prostoru.