Danas u 12 sati u sjedištu UEFA-e u Nyonu je na rasporedu ždrijeb za 3. pretkolo Lige prvaka, a sat vremena kasnije i za 3. pretkolo Europa lige.

Zagrebački Dinamo jedini je hrvatski predstavnik u kvalifikacijama za elitno UEFA-ino klupsko natjecanje, dok se Rijeka, Hajduk i Lokomotiva natječu kvalifikacijama za Europa ligu. Rijeka se izravno plasirala 3. pretkolo, a Hajduk i Lokomotiva tek ga moraju izboriti.
Dinamo je u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka pobijedio Vardar u Skoplju sa 2:1 i prema svemu sudeći trebao bi bez većih problema proći u 3. pretkolo. Ako Dinamo prođe dalje, bit će nositelj u dijelu ždrijeba koji je nazvan „Champions route“.

Među potencijalnim protivnicima Dinama nalazi se i beogradska Crvena zvezda, koja je u 2. pretkolu slavila na Malti sa 2:1 i očekuje se da će proći dalje. Hipotetski gledajući, taj bi susret izazvao veliki interes hrvatske, srpske pa i europske javnosti. Dinamo i Zvezda nisu su se sastajali u natjecateljskim utakmicama od raspada bivše države i nije teško pretpostaviti kakav bi publicitet ta utakmica izazvala.  Osim Zvezde, Dinamo može i na Hapoel Beer-Shev, Šerif, Dinamo Tbilisi, Ferencvaros, Trenčin, Astru Giurgiu...

Rijeka se izravno plasirala u 3. pretkolo Europa lige i bit će nositelj u 3. pretkolu. Ako Hajduk prođe rumunjski Iasi, Splićani će također biti nositelji. Rijeka i Hajduk u 3. pretkolu mogu na Vojvodinu, Grasshopper, Aek, Luzern, Slaviju Prag, Brondby, Aberdeen...

Prođe li Lokomotiva finski RoPS u 3. pretkolu neće imati status nositelja tako da će ići na klubove s najboljim koeficijentom. Mogući protivnici „lokosa“ su Hertha, Lille, St. Etienne, Partizan pa i Bilićev West Ham.