U 29. kolu nogometnog prvenstva Španjolske Real Madrid je na domaćem terenu protiv Girone uvjerljivo slavio 6:3. Cristiano Ronaldo zabio je četiri gola…

Četiri gola za Real zabio je Cristiano Ronaldo (11, 47, 64, 90+2), a po jedan su dodali Lucas Vázquez (59) i Gareth Bale (86).

Mateo Kovačić bio je u početnoj postavi Reala i igrao je do 71. minute, kada ga je zamijenio Luka Modrić, a najbolji hrvatski nogometaš i kapetan hrvatske reprezentacije u 86. minuti je asistirao Garethu Baleu za 5:2.

Spomenimo kako je to Ronaldu bio 50. put u karijeri da je zabio tri ili više golova na jednoj utkamici, a samo je u 2018. godini zabio 18 golova. Sam je Portugalac zabio više nego cijele momčadi Chelseaja, Arsenala, Milana, Manchester Uniteda, Borussije Dortmund…

Barcelona je na Camp Nou pobijedila Athletic Bilbao 2:0. Ivan Rakitićodigrao je cijeli susret za Barcelonu, a strijelci su bili Paco Alcácer (8) i Lionel Messi (30).
 

Villarreal je dobio Atletico Madrid 2:1 zahvaljujući turskom napadaču Enesu Unalu, koji je ušao u igru u 74. minuti. Atletico je poveo golom iz spornog penala, a strijelac je bio Antoine Griezmann u 20. minuti. U završnici susreta preokret donosi Enes Unal pogocima u 82. minuti, te u sudačkoj nadoknadi (90+1). Hrvatski branič Šime Vrsaljko odigrao je za Atletico Madrid cijeli susret, pruživši dobru partiju.
 

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 29. kola Leganes je iznenadio Sevillu i slavio 2:1 pred svojim navijačima. Golove za domaće postigli su Bustinza (41) i Eraso (69), a strijelac za goste bio je Layun (90).